SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Tuesday, 9 October 2012

bahaya masa kini.. !

salam.

ayah zara pesan kat zara tadi,, nak pegi mane2 lepas ni jgn sorng2.bahaya tahu.!!

ayah cakap sekarang ni sangat bahaya.. orang asing pon dah berani buat jenayah kat Malaysia..ish3.. tak patot betol.. tak bersyukur langsung orng da bagi hidop aman kat Malaysia kan.

penjenayah ni kalau da niat nak buat jahat,, segala cara pon dia sanggup buat..
silap hari bulan ahli keluarga sendiri pon dorang tak hirau kan..betapa kejam nya penjenayah zaman sekarang,.

lagi satu, jangan pandang orng tu dari segi luaran je. kadang2 yang nampak baik pon tak boleh percaya sangat.

ada satu kejadian di MYDIN, zara nampak dua orang hamba allah ni, tak pasti status dorang ni suami isteri atau pon hanya pasangan kekasih.. zara tengok si perempuan tu pakai pakaian berjubah tutup segala bagai macam orng arab. tapi yang si lelaki tu pakaian mengalahkan rock star..!! memang rock giler. bukan nak menuduh benda tak elok,, tapi kalau da dua-dua orng tu berjalan pon kejap2 pandang ke belakang,, memang nampak macam ada sesuatu yang tak kena la kan. macam ada orng kejar je.. 

mak zara cakap,, maybe la si perempuan tu pakai macam tu sebab nak menyamar ke atau mungkin btol cara  dia berpakaian mcm tu.. kita tak tau kan..bak kata omputeh,, don't judge the by it's cover..

so, kesimpulannya kat sini,, kita mesti berhati-hati tak kira kat mana kita berada..
jgn cepat percayakan someone lebih2 lagi kalau kita baru kenal ngan orng tu, sebab kadang2 orng yang rapat ngan kita pon belom tentu baik.bak kata pepatah, rambut sama hitam tapi hati lain2...

kita da besar kan.. pandai2 la jaga diri (:
 


No comments:

Post a Comment