SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Wednesday, 31 July 2013

my six word :)


Hye :)


Why ?
Because I know you love someone else :)
otherwise I'll be hurting myself

BYE

hati

assalamualaikum.

sukar nak ditafsirkan apa yang sedang di alami.. Kadang-kadang takut nak bercerita.. Risau dengan pandangan orang lain.. Tapi kalau dipendam sampai bila tak selesai.. Tapi nak bercerita tu pon satu hal.. Macam mana nak mulakan ayat.. Macam mana nak suruh orang tu dengar.. and macam mana nak buat orang tu tak bosan dengar kisah kita ni.. Tak semua orang kita boleh bercerita dengan dia.. Kadang-kadang bercerita dengan kawan tu lebih baik daripada ibu bapa.. Bukan bermakna kita membelakangkan mereka cuma kawan mungkin lebih memahami.. Dengan kawan mungkin kita lebih mesra,.. Lebih rapat.. Lebih mudah..
alahai rumitnyaaa..

mungkin terlebih risau.. Banyak sangat fikirkan benda yang tak sepatotnya.. sampai aku yang kini bukan aku yang dulu.. Susah nak bagi tau.. Bukan di sini tempatnya untuk bercerita.. bukan tak bersedia.. cuma tak wajar di sini.. 






Friday, 26 July 2013

bacalah wahai ANAK :)

assalamualaikum :)

Kita mungkin belum melalui saat-saat ini.. Malah emak dan ayah masih ada di sisi.. Tapi ada yang tidak prihatin dengan mereka.. ada yang mensia-siakan mereka.. Kepada yang khilaf bila menganggap hanya kiriman wang sudah memadai bagi menggantikan diri insaf lahh.. Ada waktu tidak perlu wang ringgitmu.. Tapi perlu ada ucapan kasih sayang rindu akan mereka ;)

" peluk dan ciumlah mereka selagi mereka masih mampu membalas rangkulanmu.. Andai mereka telah kaku, bahasa hanya ungkapan kata yang tiada lagi makna kepada jasad yang tidak mampu lagi untuk menerima .."

satu kisah ini :
* gambar hiasan 
Terjadi suatu kemalangan dahsyat di lebuh raya yang melibatkan sebuah kereta sepasang suami isteri bersama seorang bayi.. Kereta yang dinaiki mereka telah hilang kawalan lalu terbabas ke pembahagi jalan dengan hentakan maksimum.. Kereta remuk keseluruhannya..

Di tempat duduk pemandu.. si suami telah terkulai.. badannya terlungkup pada stering..Dia mati dengan kecederaan yang teruk di tubuh dan kepalanya.. Di sebelahnya pula si isteri sedang bergelut dengan kematian.. Tubuhnya tersepit di situ.. Terkapit di antara tempat duduk dengan keluli pejal kemek seperti ragum maut yang menggigit rapat..

Alangkah sukarnya saat itu.. pada pipinya tertusuk-tusuk kaca cermin hadapan yang pecah.. Sedang kulit dahinya terkoyak sehingga menampakkan putih tulang tengkoraknya kesan tujahan keras dan hentaman kuat.. Tulang bahunya kanannya pula patah.. Tulang itu tercungkil keluar mengoyakkan daging dan kulit bahunya.. Tangannya terkulai..

Pada saat ini dengan darah merah pekat mengalir keluar dari tubuhnya dan kesakitan yang tidak mampu diungkap dengan kata-kata.. Dengan isyarat longlai dia meminta anggota bomba untuk diberikan padanya anaknya yang terselamat.. Anak itu menangis kuat tidak mengerti apa-apa..

Si ibu dengan lelehan air mata bercampur darah.. Dalam tangisan pilu penuh sayu mendakap anaknya seakan tidak mahu berpisah dengan jantung hatinya.. Dalam seribu kepayahan si ibu pada ketika itu menyingkap bajunya lalu menyusukan anaknya.. Dalam saki baki nafasnya itu dia memeluk anaknya, merangkul erat dan disuapkan lautan kasih sayang dalam air susunya kepada mulut comel yang rakus menyusu..

Kasih ibu.. Seputih susu sebening firdausi.. Dalam nafas sukar itu dada si ibu berombak ombak .. Nafasnya tersekat-sekat.. Sesaat kemudian dia memejamkan matanya yang menangis.. Rohnya berangkat pergi selama-lamanya..

Meninggalkan anaknya bersama tangisan memanjang dalam episod kasih yang tidak kesampaian..

Berapa nilai kasihnya ibu.. Berapa berat kasihnya ayah.. Sebagai anak, tugas yang di galas tidak akan pernah usai walau diganti dengan nyawa sendiri.. Belum sebesar zarah dapat membayar atau menyamai pengorbanan ibu mengandung serta melahirkan dan ayah yang bertanggungjawab membesarkan.. 

Dan bila suatu hari nanti mereka sudah tiada jangan pernah lupa segala pengorbanan yang dicurahkan.. Panjatkanlah doa semoga mereka sentiasa dirahmati dan di sayangi oleh-Nya..


mom, dad you are the best among the best ! I don't know how to tell you guys but I feel so glad to have both of you as my parents..
#PROUD TO BE YOUR DAUGHTER ! HEHE..

perlukah kesempurnaan ?

assalamualaikum :)

Setiap manusia yang lahir di muka bumi Allah ini dianugerahkan dengan pelbagai kelebihan.. Sama ada luaran mahu pun dalaman.. Tapi manusia sekarang lebih suka membanding beza mengikut fizikal dan dalaman mereka.. Membezakan manusia dengan cantik luar sehingga menimbulkan perasaan rendah diri.. Bagi yang dilahirkan sempurna bersyukur kepadaNya.. Bagi yang tidak bernasib baik, anda bukan bernasib malang.. Sesungguhnya setiap satu kejadian yang Dia ciptakan ada hikmah disebaliknya.. Jangan pernah rasa diri ini tidak berguna kerna kelebihan masing-masing tiada siapa yang tahu :)

"Jangan kerana ingin mengejar cinta yang sempurna, kita meninggalkan cinta sederhana yang membahagiakan "


Tolonglah diri sendiri.. Jangan biarkan orang lain pijak-pijak kepala kita.. Setiap orang berhak memberi pendapat.. Jangan pandang luaran sebelum kita menenrima pandangan dia.. Kadang-kadang pendapat orang yang lebih muda tu lebih bernas daripada mereka yang perasan sudah cukup matang ataupun terlebih dulu makan garam.. Menuntut ilmu tak kenal usia.. Yang penting, jadi orang berilmu kalau nak orang lain hormat :)

just sharing :)

Tuesday, 23 July 2013

cinta Dia :)

Cinta Allah sangat luas..Bila diuji itulah tanda cinta..
Bila diberi derita..itulah tanda kasih diterima..
Bersangka baiklah dengan Allah..
InsyaAllah syurgaNya menanti disana :)


kadang-kadang walaupun nampak gembira tetapi hati di dalam bagai nak dirobek-robek..Sedih dan duka.. Mesti semua pernah rasa kan? memang tak boleh lari dalam kehidupan yang penuh pencaroba ni.. Selalunya kita akan menangis atau pun menyendiri ataupun diam kan saja.

selepas dah owkay baru rasa ceria balik kan ? Baru boleh cerita dekat kawan-kawan.. Baru boleh mula tersenyum.. Tetapi dalam kita bercerita kita kena berhati-hati.. Jangan sampai membuka pekung di dada.. Sebab manusia ni tak sama.. Kadang-kadang yang putih tu tak semestinya suci dan kadang-kadang yang hitam tu tak semestinya busuk.. Jangan menilai seseorang hanya dari pandangan mata kasar.. Siapa kita nak menilai seseorang.. 

Manusia adakala berasa senang dengan kesusahan yang menimpa seseorang.. Kita ni hanya manusia biasa.. Tak boleh lari dari sifat dengki cemburu dan sebagainya.. Apa yang kita mampu buat hanyalah melawan supaya diri kita sentiasa terhindar dari sifat buruk tu..
Dan satu lagi perkara yang penting.. Jangan pernah berhenti berharap pada Dia.. Walau seteruk mana pun kita diduga.. ingatlah bahawa itu tanda Dia masih menyayangi kita.. 




Tuesday, 16 July 2013

balas surat.

salam sayang :)

ceh tajuk kemain lagi kau.
tak tau la kot kita perasan.. tapi rasanya entry 'anda' tu untuk kita kann ?!!
hehe

memang kita tak kuat pada mulanya nak remove gambar tu.
tapi bila dipikir balik yang kita ni hanya mengharap pada yang tak sudi,
buat apa nak menanti.
memang letih pon setiap hari nak bersedih.
murung tak tentu pasal.
moody tak kene masa.
sebab benda ni bukan sehari dua.
setahun kenal
tapi akhirnya berbulan menanggung galau.
haih.
penat sangat!

entah mana datang kekuatan ni tak tau la..
doa termakbul mungkin..
tapi bersyukur sangat sebab DIA izinkan :)

baca entry 'anda' tadi buat kita teringat balik kat dia.
beberapa hari ni mungkin kita dah owkay.
dapat pengganti ke?
haih entahlaaa.
masih awal untuk bercerita pasal 'pengganti' tuu.
kita nak cakap yang kita betol-betol da MOVE ON.
hati ni dah kebal. dah nekad nak pergiii :)
memang betol.
bila difikir balik lebih banyak peritnya.
mengenal si dia tak semanis seawal dulu.

dulu bila nampak tweet dia
memang tak tenteram rasa hati.
mesti nak stalk.
tapi sekarang rasa tu dah hilang.
bukan kita yang paksa. tapi mungkin sebab hati dah dapat menerima :)
alhamdulillah sebab sekarang kita dah better
lebih baik dari dulu.
happy sangat :)
serious kita jujur..

lebih baik kita menerima orang yang sudi terima kita kann ?!
pasal someone ni nanti-nanti la kita cerita.
tak guna nak terburu-buru.


sincere,
zara.
bye.





pabila engineer buat cupcake :D

salam sayang :)

gambar sekadar hiasan..
cupcake kitorang tak secantik nii !

hari ni hari yang agak mencabar.
benda ni terasa lagi mencabar sebab buat dalam bulan puasa !
hari ni bebudak FIST pegi lawat lab food.
yes of course. ni la course yang aku amik.
syok weh. boleh makan slalu. hahaha

lab start pukul 9 sebenarnya. tapi aku , wani ngan eg pukul 9 baru nak gerak dari bilik.hehe
sampai kat depan lab ada berapa orang je tak masuk lagi.. tgh tunggu turn..
ingatkan kitorang yang paling lambat..
rupa-rupanya ada segerombolan group lelaki kat belakang kitorang. haha
kumpul-kumpul budak pompuan ada 9 orang je tak masuk lab lagi.
sume muka lambat datang. haish apa nak jadi tak tau. 
so..mula mula group kitorang pegi lab microbiology.
biology ?!! nasib badan la kene belajar bio balik.
dulu  aku amik course engin ni sebab nak lari dari bio tapi last2 jumpa balik. = =''
terpaksa hadap jugak laaa.
sesi lab ni best. dapat tau pasal bakteria *owkay tipu je.
yang bestnye sebab sembang pasal makanan. giler sape yang tak teruja.
perut pon sibok je nak menyanyi nyanyi.
lecturer tu cakap dia selalu bawak student food pegi lawat kilang yogurt , coklat sebab nak tengok cara-cara benda tu dibuat..
hmmm agak excited :D 
eh lupe nak citer.. tadi lecturer tu tanya sape dok perak.. sudahhh! aku dah glabah da ni.. kalau kene soal takot tak terjawab.. haha
rupa-rupanya madam tu nak tanya pasal TEMPOYAK je pon..huh.. kus semangat!
aku rasa budak laki mesti ada yang dr perak.. kenapa mesti aku yang kena target ?! = =''
madam tanya makan tempoyak tak ? aku cakap la makan.. aku tolak batu ngan kayu je.. haha

then.. kitorang gerak pegi lab sebelah..
lab ni paling best !
lab food processing :)
kat sini la kitorang buat cupcake tu.. masuk je lab dah bau kedai kek.. pergh~ bayangkan je la.
aku prasan big asyik kuar masuk je. tak tahan la tu.. hahaha
lecturer tu bagi talk sikit sebelum buat cupcake.. dengar jelaa walaupon tak sabar-sabar dah nak buat cupcake :)
lecturer tu panggil itik.. itik ni bukan haiwan tu. ni nama gelaran. hahaha
itik kene masukkan bahan-bahan nak buat kek tu ke dalam mixer..
kecoh-kecoh dalam lab bila laki buat keje = =' yang aku ingat mula-mula masukkan 6 biji telur, masukkan tepung *tak ingat sukatan hehe , 250g gula, ovelet, butter.. rasanye ni je la kot..
haha.. sumpah zara ni tak boleh harap..
bila dah siap mix sume tu, turn budak pompuan plak nak tunjukkan kepakaran = =''
ni yang lemah sikit ni.. kalau buat sengsorang kat umah boleh la nak bedal je sesuka ati..
tapi masalahnya ni buat depan member-member..orang lain buat steady je.. tapi bila time zara nak masukkan adunan tu dalam acuan pergh !! terketar-tekar = ='' sumpah malu gua kata sama luuu..
nak masukkan adunan dalam plastik tu satu hal.. abis comot tangan-tangan..yang tak boleh tahannya yang lain gelakkan aku.. huaarghhh! pok ley tak habis-habis ngan saiko nye..dari court volley lagi.. zaraa!3x.. terjerit-jerit panggil nama aku = ='' pok ley cakap zara nak main bola tampar la tu..silap aku tak tampar kau pok ley.. mengganggu kosentrasi aku.. huahuahua..aku pon jadi tergelak sebab dengar dorang gelakkan aku..so,, time nak picit plastik tu dalam acuan terketar-ketar la tangan..eg cakap dia takot tengok aku buat tu.. risau katanyaaaa! hahahaha..
eh aku baru teringat aku tak basuh tangannn!! haha. nasib kome laa..

time nak tunngu cupcake tu masak,, kitorang gerak pegi lab sebelah lagi..
lab food packaging :)
dalam lab tu kitorang tengok cara-cara makanan dibungkus..
lecturer tu tunjuk kat kitorang cara-cara kacang shantong dibungkus.
tak sangka kacang-kacang tu dah kuar kat pasaran..
so kitorang tak boleh nak amik sebab nanti tak cukup nak anta kat pasaran..
hmmm sedih ahhh cenggini.. haha gedikk!
sekejap je kitorang dalam lab ni..
lepas tengok kacang-kacang tu dibungkus, kitorang pegi balik lab food processing tu.
nak tuntut cupcake laa. apa lagiii.. hahaha

masa sampai dalam lab tu,,cupcake tak siap masak lagi.. so kene tunggu..
sambil tu sempat la tengok lecturer tu nak buat kek lapis coklat pisang.. syoknyaa! :D
ralik tengok madam masukkan bahan-bahan tu..
kitorang dalam tu macam anak-anak yang tengah tengok mak dia masak kek :) baik je sume.. haha
tapi budak-budak laki macam biasa laa.. mana tau duduk diam.. risau cupcake tu hangit sampai sanggup berdiri kat depan pembakar tu. alahai :D
 sambil tunggu-tunggu tu mad apik sempat ajak bergambar skali ngan dia.
zara pon owkay je la..mula-mula nak pegi bergambar kat cupcake yang group lain masak.. tapi ramai plak kat situ.. so kitorang pegi kat blakang.. mula-mula line clear je.. tetibe group mana ntah masuk kacau.. macam kete api lalu.. panjang ! dah macam tunggul plak tunggu dorang abis lalu kat situ..
lepas dah clear.. kitorang pon amik la gambar.. first time bergambar ngan mad apik.. sebelum ni tak rapat pon.. sejak main volley sama-sama terus kenal..terkejut la jugak bile die ajak bergambar sama-sama..berdua plak tu.. owkay macam dah gedik ang ni zara = ='' aku terkejut je.. tapi cover lagi.. haha.. entah macam mana la rupa aku dalam gambar tu.. haih lantak kome la..kot-kot ada budak FIST yang terbaca entry ni jangan salah anggap plak.. aku tak de prasaan lain pon kat dia.. owkayy :D haahah .. gedik3x!

owkay penat tunggu at last cupcake pon masak.. yeay!
naik gebu kot cupcake ni.. bau dia harum sangat..
syok sangat.. puas hati :)
lepas amik cupcake teros balik..
hilmi amik sampai tiga.. ada yang sampai penuh dua belah tangan pegang cupcake..pergh memang nak melantak ni = =''
malas la nak tengok kek lapis tu..
ngantok bila lapar-lapar ni.. cupcake dah dapat senang hati.. *macam budak-budak.

bye-bye :)






Sunday, 14 July 2013

remove !

assalamualaikum.

done remove his pictures from my blog !
that feelings....
HUHH !
satisfied. 

Saturday, 13 July 2013

cerita kosong :)

assalamualaikum :)

6 petang.
petang ni tak turun main volley.
tak tau nape rasa tak de mood nak gi main.
kalau turun main pon ada syer ngan kak ju je.
yang lain sume budak laki.
kitorang memang dah biasa main ngan budak laki.
satu team satu perempuan. yang lain budak laki.
tu la. budak pompuan yang lain busy memasak agaknya. haih.
mungkin penangan tengok running man seharian dalam bilik hari ni sampai malas nak gerak.
melingkar je macam ular sawa  atas katil. hhee

tapi disebabkan bilik ni bertentangan dengan court takraw petang-petang kene la tutup langsir ni.
kalau tak satgi kene skodeng plak.
time nak tutup langsir tu tetibe angin datang
kuat sangat
macam nak ribut
pergh takot!
selipar selipar dorang kat court takraw tu abis terbang.
dasyat sangat.
tak penah tengok keadaan cam ni.
dorang yang main volley kat court sebelah pon bising.
tak boleh nak main la tu.
patut la rasa malas sangat nak main petang ni. 

6.15
siap siap nak pegi beli makanan kat cafe.
turun ngan kak long n mira.
sampai kat cafe je budak-budak volley pon pegi cafe gak.
give up la tu nak main.
aku jalan cepat-cepat sebab nanti nak kene berebut dengan budak-budak laki ni.
tak selesa nak pilih lauk nanti. haha
tapi dorang jalan laju.
aku sampai dorang pon sampai.
semua tegur aku
eh zara! nape tak turun main?!
aku jawab la malas !
haha. semangat sume sebab nampak kite. *owh perasan kejap! haha
tak pe2. esok zara turun main. kite main volley sama2 ye. 

sampai bilik terus on balik lappy.
kita chat ngan ayah kat facebook.
ayah cakap berbuka makan nasi beriani.
SYOKNYA!
anak dia kat sini makan nasi putih, ayam goreng dengan telur masin je T____T
tp bersyukur je la.
ayah cakap nak tunggu anak die ni balik
nak berbuka puasa bersama.
alahai tak sabarnya nak balik.

owkay tata :)







in what ?!

assalamualaikum :)

guest what ?!
LOVE !
i think that feelings come again.
wahahaha.
who's the boy ?
that's secret.

me ?!
just let the past go away :)
it's become a history. 
just a nice story.
i'm better right now.

this is the PERFECT time for me to move on.
but please, after this don't you dare to come again.
i'm tired ;)
you deserve a better girl.
and me too deserve a better life.

one last thing,
knowing you was such a sweet thing that I ever have :)
thankyou my dear friend.

sincere,
zara.
bye.






Friday, 12 July 2013

sometime.

salam syg :)

SOMETIME
saya tak tau apa yang saya rasa sekarang.
saya macam dah tak kisah pasal awak.
dulu ya maybe saya hilang arah.
tapi sekarang saya rasa saya dah makin jauh dari awak.
sangat jaauhhh.
hmmm..

kadang-kadang saya rindu.
kadang-kadang saya lupa.
kadang-kadang saya sedih.
kadang-kadang saya kuat.

saya pon tak faham dengan perasaan ni.
apa yang saya nak.
awak?
atau yang lain..

karma.
boleh percaya ke karma ni bolej terjadi?
hmmmmm...
entah laa.
tapi saya rasa saya sedang alami benda ni.

Thursday, 11 July 2013

mood.

salam syg :)

tetibe rasa nak bercerita pasal roomate kat micet ni :)
roomate cik zara wanie, eg and kak long!
sume comel-comel. heee~

wanie.
hmmm nampak je ayu.
tapi sebenarnya kepoh. haha. sorry wanie :p
wanie ni lembut je orangnya.
ayu-ayu gitu.
kalau kuar dengan wanie duit habis beli makanan je.
pi DOMINOS, SECRET RECIPE, BURGER, CUCUR UDANG, KFC, KENNY ROGERS.
sume nak makan tapi badan kecik je = =''
tapi zara suka gak sebenarnye. haha.. yela sape yang tak suka makan kannn.
dah kenal sangat perangai masing-masing :D

eg.
nama sebenar fazira.
orangnya manis.
banyak peminat ni. jangan main-main. haha
berpendirian tegas n pandai!
eg ni pon perangai gila-gila jugak.
kalau bosan dalam bilik mula la menyanyi lagu korea.
menari siap.
pendek kata bilik ni tak penah sunyi la.
ada je bahan nak gelak = =''

kak long.
nama sebenar najiah.
orangnya comel :)
baik hati dan matured sikit daripada kitorang.
sudah berpunya :) haha
orang terengganu.
sokmo cakap ganu ngan wanie.
seronok dengar loghat-loghat negeri lain ni.

zara.
tak comel mana pon.
biasa-biasa je orangnya.
baik pon tak de la sangat.
matured?! 
huahuahua TAK LANGSUNG.
orang lain terkejut kalau zara bagitau zara anak sulung.
sume tak nak caye.
ada yang lagi teruk bila ckp zara anak bongsu = =''
teruk sangat tuu~
zara tau la zara pendek tapi tak bermakna zara bukan anak sulung. 
haih nasib si budak pendek!
ketara sangat ke perangai budak-budak aku ni?!!
tak boleh kawen lagi la cam ni. 
hhheee ^^

PICTURE TIME !


tu la wanie ngan eg.
wanie yang pakai tudung kuning tu.
sebelah die eg la :)
semangat bergambar depan bilik.



yang ni gambar time berjimba kat cowboy town, melaka.
satu roomate berfoya kat sane.
makan burger ngan fries.
dah lama mengidam. haha


tu je gambar yang ada. 
malas nak upload banyak-banyak.
nanti ada plak yang berkenan.
haha kidding.

LAB SESSION :)

salam syg :)

hari ni klas abis awal :) yihaaa!
klas petang tak de.
dari lab tadi da senyum lebar sebab petang ni boleh rileks :)
duduk dalam lab time petang2 panas.
dengan jaket tebal pastu tudung masuk kat dalam jaket plak. haih~ lemas rasenye.

sesi lab pagi tadi so far so good.
dapat tangok equipment-equipment yang tak pernah tengok sebelum ni.
berkaitan dengan heat transfer , heat exchanger , water distillation , evaporation sume bagai.
besar-besar equipment dia.
kalau betol-betol kat industri nanti lagi besar gedabak.
haih tak sabar nak keje! haha.
i am engineer to be! insyaAllah :)



dear sweety :D


salam sayang :)

sempena 11 Julai ni,
cik zara nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY untuk cik win :)
semoga cik win happy and bahagia dunia akhirat.
result upu kuar esok eh?!
all the best :)

entry ni simple je.
kite tak reti nak sweet sweet :)

hai cik win.
dulu sekolah rendah kite selalu bersama kan.
kite mule rapat since darjah 5. ingat tak ?!
time tu same2 jadi pengawas pusat sumber.
naik darjah 6 pegi bertugas same2 kat pusat sumber *ceh pusat sumber = ='' skema nak mati.
time rehat tu kene mkn cepat2 sebab nanti terlambat nak pegi bertugas.
time tu baik lagi.
jaga kaunter,
balut buku
susun buku
sume benda buat. haha
time darjah 6 tu kamu suka sangat cubit kite.
konon cubit cubit manje la tu.
cubit kat lengan smpai terasa kat tulang. 
pergh~ perit tau tak..haha
tapi bende tu la yang jadi kenangan manis.
kalau tak.. tak de la kite ingat sampai sekarang.
haha

tapi lepas abis darjah 6 tu kite terpisah.
lama tak contact.
kite try cari nombor kamu.
tapi tak dapat.
dan bertambah malangnya bila kene dok asrama.
time tu mane boleh bawak fon lagi.
so, kite pon sepi tanpa berita.

then..entah bile kita start contact balik.
sorry tak ingat.
tapi seronok :)
sembang kat fb macam-macam
maybe sblm spm kot.
kite bace msj2 lame kat fb bnyk bnde kamu ckp pasal malas blaja. hehe

lepas tu lepas tu lepas tu..
bila dah masuk zaman remaja tua ni
kongsi masalah perasaan plak. haha
bila teringat balik rasa kelakar plak.

tapi normal la kan sume tu.
kite suka bercerita dengan kamu.
last word kita nak ckp
 
i'm so glad to found you!






Wednesday, 10 July 2013

10 julai

assalamualaikum..

Hari ni seharian aku penat berfikir.
hati masih was was. patutkah aku teruskan coretan ni ?!
apa yang aku dapat kalau aku coretkan sesuatu untuk dia ?!
apa yang patut aku tulis ?!
macam mana nak susun ayat ayat untuk dia ?!
apa yang perlu aku buat sekarang ni ?!

Then, baru je sekejap tadi aku baca blog mat luthfi.
Entry yang 9 Julai.
mat luthfi tulis entry tu untuk someone special laa.
sweet sangat ayat ayat dia.
orang sastera la katakann.
aku tak reti nak tulis ayat ayat comel cam tu.
aku bukan orang sastera yang pandai susun susun ayat ni.
mat luthfi cerita kenangan lama dengan si gadis tu.
aku ??!
kenangan lama memang banyak :)
tapi aku tak reti nak bercerita.
aku tak reti nak luahkan kat sini.
aku tak reti nak gambarkan kenangan manis tu.
kenangan lama tu masih segar.
bagi aku, kenangan lama tu tak boleh nak dikongsi dengan sesape.

gelang tangan pemberian awak tu saya bawak kemana saje saya pergi.

sudah besar kan ?

Selamat Hari Lahir ke 19.

Semoga baik-baik saja di sana :)

zara,
Melaka.
bye.






tipu tak pernah rasa ;)

salam syg :)



normal perasaan sayang pada seseorang berlainan jantina hadir dalam usia remaja ni..eh remaja?!
dah dewasa la kann :) memang normal rasa macam macam..nak tau tak sebenarnya benda ni la yang banyak mengajar kita.. disebabkan perasaan yang asing tu la kita boleh belajar macam macam..sakit, kecewa, sedih, seronok, bahagia, marah, sayang and many else..

kalau cinta bertepuk sebelah tangan memang sakit la.. nak2 bile dah lama menaruh hati..kepada si lelaki atau si perempuan jangan la bagi harapan kat someone..ni tak.. dulu layan macam sayang sangat..bagi harapan setinggi gunung..last2 tinggal macam tu je..ini manusia kayy.. ada perasaan jugak.. at least bagi la peluang.. haha..penuh emosi plak..

tapi tapi tapi....

kalau cinta tu bertepuk dua belah tangan?!! fulamak bahagia tak terkata laa.. cik zara tak de pengalaman lagi tapi rasanya dapat bayangkan rasa tu macam mana..ala just tengok orang sekeliling yang angau dilamun cinta.. 24 jam texting, on the phone sume bagai.. haha..untunglaaa bahagia..

ala tapi tak kisah la sekarang ni kita single ke atau dah berpunya ke.. yang penting hidup mesti ceria.. kalau hati sedih pon cuba la happy2 kan sendiri..haha..

Tuesday, 9 July 2013

saya kembali.

salam syg :)



sekian lama tak tulis kat belog tercinta ni ! rindu sangat nak taip taip taip taip taip.. heee..
owh ya..esok 10 JULAI ! selamat menunaikan ibadah puasa untuk semua umat islam :)
alhamdulillah sebab tahun ni berkesempatan lagi nak berpuasa di bulan ramadan..

ada satu lagi event penting.. esok birthday aiman asyrani laa.. teringat tahun lepas :( kalau diberi kesempatan nak je ulang balik kenangan tahun lepas.. tapi apakan daya.. nama pun dah tinggal kenangan.. biar je la benda tu pergi..dah STOP!

kita nak bagitau yang kita sihat je kat melaka ni.. * mcm la ada orng nak amik tau = =''
sekarang ni da masuk minggu ke 5 hidup sebagai seorng mahasiswi kat sini.. so far so good :)
tinggal 3minggu je lagi nak abis praktikal.. wuuhooo! lepas tu masuk degree! i am soooo excited!

hmm,, esok nak sahur ape eh?! haha.. first day puasa mmg la semangat bangun sahur.. lepas tu sorry la nak bangun.. paling sian pon teguk sky juice je :) tadi mak tepon.. risau la tu kat anak dia esok nak sahur pe.. haha.. alaa mak along dah besar la.. dah 7 tahun terbiasa hidup berjauhan..dah 7 tahun first day ramadan tak puasa kat rumah.. i'am owkay..ceh wah! macam duduk kat oversea je.. padahal dekat je.. seberang beberapa buah negeri je sampai la taman perpaduan tu..haha..

owkay tak tau macam mana nak abiskan entry ni..tak tau nak citer pe lagi..banyak sebenarnye citer yang nak citer tp tak tau nak taip ayat cam mane.. eh peningla.. owkay tata..

eh terlupa nak wish..

to AIMAN ASYRANI ;

hye birthday boy :)

"wishing you great beginnings and happy endings"



ni simple je..esok kita buat yang special punye :)