SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Wednesday, 30 October 2013

kau pergi jua.





kau pergi jua.

dari hidupku.

kini sendiri.

di hari-hariku...



pulang ke dakapanku.

aku ingin kau selalunya di sini

hanya hadirmu bisa menyatukan masa kita berdua

hanya hadirmu bisa melenyapkan segala sunyi disini...





Saturday, 19 October 2013

dulu buang. sekarang cari.

hai. assalamualaikum.

dulu dulu entah bila.

rasanya enam tahun yang lalu.

ruginya melepaskan.

sebab kejarkan sesuatu yang tak pasti.


sigh.


dulu dulu.

dia sentiasa ada disaat diperlukan.

sentiasa membantu saat dirayu.

dia tak pernah bagitahu isi hati 

tak tahu sama ada dia terasa hati

tak pernah tahu kalau dia makan hati

dan tak pernah tahu kalau dia sakit hati

walaupun ini kawan baik dia.


sigh.


sampai satu saat

dia berhenti ambik peduli.

dia berhenti mencari.

dia menghilang diri.



sigh lagi.


sekarang entah bila.

aku baru tersedar.

kehadiran dia.

mula tercari-cari.

barang dulu yang aku tak pandang.

'' teruknya aku ''



sighhh.


sekarang ni macam mana ?!

aku dah terjatuh hati.

hehehe.

tu laa.

dulu ada kau tak pandang.

ni la manusia.

aku dok cakap kat orang lain.

last-last terkena kat batang hidung sendiri = =''

huarghh.









Thursday, 17 October 2013

begini ceritanya.

hai. assalamualaikum.



psstt.. pernah nangis dalam tidur tak ?

masa mandi dalam shower ke ?

emm time solat ?

how about masa tengah cuci muka ?

HAH. merepek apa  = =''

do you know that feeling bilamana satu perasaan 'aku je yang kena jaga perasaan orang lain' melanda?

sadis bukan ?!
As one of the Ulama' said : orang akan nampak satu zarah kejahatan kita rather than sebesar dinosaur kebaikan yang pernah kita lakukan.

well i guess itulah manusia kan ?!
jujur aku cakap penat nak jaga hati orang ni. 
penat nak jaga sampai tak sedar dalam hati sendiri dah penuh tumbuh dek lalang sebab tak terjaga.
macam rumah usang.
tau kan rumah usang cam mana.

Ha cam tu laa.

Sigh.

hey inche hati.
aku kesiankan kau.
mereka hancurkan kau.
mereka sakiti kau.
mereka tak pedulikan kau.

tapi kau.
tetap gembira sebab dapat tolong dorang.
tetap nak jaga hati dan perasaan dorang.
tetap pikirkan tengtang masalah dorang.

cuci muka sambil menangis.

'usah la nangis '

aku nangis bukan sebab benda ni.. aku nangis sebab pencuci muka termasuk mata.

Eheh.

cover cun lettuw.

okay.. aku mintak maaf kalau ada yang terasa hati.
suppose to be kena mintak maaf depan depan
but well macam ni pon dah okay kot.
aku tak tahu kalau aku yang ada buat salah.
tapi as long as kita yang mintak maaf dulu 
ni pon dah kira legend la tahu ! haha

aku cuma penat.

orang tak faham.. dia ingatkan kita gelak doplohpat jam ni macam takde perasaan.

pasaipa kak ?!

Haih. pape je lah wehh. asalkan kau bahagia.

pasaipa ?!

sebab kebahagiaan kau adalah kebahagiaan aku.


selamat malam. moga bahagia.
cik zara.






Sunday, 13 October 2013

merungut all the time.

assalamualaikum.


hai.
 sekian lama tak mencoret di sini :)

semakin hari semakin sibuk 
sibuk dengan kehidupan yang hanya sementara.
yaa !
semua orang tahu ini hanya sementara.
tapi masih dikejar penuh rakus.
masih dicari tanpa henti.
masih dipuja tanpa lelah.
masih di idam tanpa jemu.

sibuk.
tapi masih tak nampak hala tuju.
ini bagi diri aku
aku sibuk tiap hari menyiapkan sesuatu.
seperti hamba abdi.
mengabdikan diri pada tugasan.
setiap hari diberi tugasan.
bukan merungut tapi benda ni lumrah.
mengadu la pada sesiapa pun.
jawapannya tetap sama
'' kau student ''
''normal la banyak keje''
''mana boleh tinggal buku''
''hadap je''
''jangan banyak merungut''
see ~

what ?!
bukan nak protes la.
sebenarnya benda ni betul jugak
kalau sehari tak de tugasan
amboi buat benda lagha kemain suka
24 jam penuh buat benda tak de faedah.
lagi dasyat dari belajar.
tapi ada yang pernah merungut ?!
tak penah dan tak akan ada orang yang merungut kecuali 
CIKGU/ LECTURER or sebagainya.. hihi

so untuk student student kat luar sana
tak kira la yang masih sekolah ataupun bukan
nak merungut tu tak salah
tapi yang malangnya bila korang merungut kerja tu tak kan hilang.
korang tetap kena buat sampai siap.haha

so
enjoy the holidays with the homework/ assignment.. 
haihhh.

buku dah panggil.
BYE.


Friday, 4 October 2013

just to inform :)

assalamualaikum :)


I have a new blog !
blog baru ni fully english..
kalau berminat nak baca boleh la tengok-tengok :)

blog ni sebenarnya tugasan dari subjek fundamental english.
and yang paling penting bukan sorang je yang handle.
ni blog kongsi.
ada 3 orang and termasuk la zara :)

blog ni nak improve english writing kitorang.
so kalau ada salah dan silap boleh komen-komen kat blog tu ye :)

klik link yang bawah ni :) thank you..

rasa yang sama.

assalamualaikum.




yes.
rasa tu menjengah lagi.
rasa rindu.
sometimes rasa rindu nak bercerita macam dulu.
rindu nak rasa excited tunggu mesej.
bercerita itu ini setiap benda yang jadi setiap hari kat kita :)
ini yang aku alami sekarang ni.
tolonglahhh = =''

rindu nak rasa bahagia macam dulu.
yup.
walaupun lebih banyak sedih yang aku rasa
tapi aku tetap hargai rasa suka yang dulu.
aku tetap hargai kau yang hadir dalam hidup.
ya Allah poyonya !

sekarang,
mungkin aku bercerita kisah hari-hari aku pada orang lain.
tiap kali bercerita tu lah aku teringat kau.
setiap benda yang aku buat sekarang
semuanya sama macam yang pernah aku lalui dengan kau dulu.

rasa yang aku rasa sekarang tak sama macam dulu.
dulu lagi bahagia.
sekarang aku susah.
susah nak terima.
terima macam-macam.
perasaan.

aku tahu.
aku tak patut rasa macam ni
aku tak patut teringat
aku tak patut membandingkan yang lama dengan yang baru.
baru ?!!
gila merepek = =''
tak ada yang baru.
yang lama ?!
lagi la tak ada.



perasaan sebenar aku sekarang ni......

AKU LAPAR SEBENARNYA !
MOHON MAKANAN SESEDAP JATUH DARI LANGIT SEKARANG !
haiyaakkkk.




Tuesday, 1 October 2013

tak ingin aku akhiri :')

assalamualaikum.




mungkin kita pernah rasa tentang cinta
yang takdirnya bukan untuk kita
mungkin ini adalah cara meluah cinta
tanpa berkata atau berpandang mata :)

mungkin kita tak ditakdirkan bersama
tak mengapa
asal kau bahagia :)

biar aku mencintaimu
biar tiada siapa yang tahu
biar aku mencintaimu
dalam diam ataupun bisu

pinjam lirik lagu najwa latiff jap.

sebenarnya tengah study maths ni haaaa.
penat otak 4 jam mengira tak benti.
kalau kira duit best la jugak.
ni menghadap nombor yang tak pernah nak selesaikan masalah dia sendiri.. haihhh.
singgah la kejap blog ni.
tengah buat maths tadi pon tahan gian je nak menulis.
susah jugak bila dah addict..
dia jadi lagi tak tahan bila time dengar lagu.
lirik lagu time tu semua macam ada kena mengena dengan diri T_____T
tu yang datang idea nak tulis.
isi hati pon membuak-buak.
otak pon laju je buat ayat.. kan bagus kalau tengah jawab esei jiwang sekarang ni.. haha..

owkay.. nak sambung study maths balik :)
see yaa~ gudnite.

TATA