SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Monday, 29 April 2013

intai intai blog.

salam syg :)

tadi ada bukak sekejap blog sehabisbicara.....#opss nama blog dirahsiakan :)  saja nak tengok entry2 baru.. tapi tak ada.. entry yang terakhir bertarikh 2 december 2011.
lamanya budak tu tak update blog dia. mungkin sibok kot dengan sekolah.. #entah kenapa aku nyibok pasal budak tu = =''

tapi tadi aku terperasan entry dia tinggal 2 je. means entry yang dia post lama2 tu dia da delete. mungkin ya atau mungkin tidak.. hmmm..

mungkin dia nak padam memori lama. biar je la.

i really want to.

you seem quit shy,
but you're so cute :)

oh darling :D

if you'd ask me for my heart,
there's no way that i'll say no :)


Sunday, 28 April 2013

gwiyomi versi bobo.

salam syg :)

pergh~ bobo buat klip parody baru lagi.
tengok je la. tapi aksi dia tak de la gedik terlampau. kira owkay lagi la. bole diterima,.. haha


Friday, 26 April 2013

dia kembali lagi.

pehh, mamat ni datang balik. korang mesti kenal dengan mamat ni. dulu video parody 'sayang' dari Shae tu meletop abis. kini video 'teman pengganti'. banyak lagi video parody dia. tapi sudah tak larat nak tengok. layannn~


Thursday, 25 April 2013

cara paling femes untuk student buang masa.

salam syg :)

owkay antara cara yang femes ialah :

5. main game

slalunya yang suka habiskan masa dengan main game ni budak lelaki je..seriously bagi aku main game tersangatlahh membuang masa..sebab main game ni bukan setakat sejam dua je..impossibe la kalau de orang yang cakap dia main game setakat sejam dua sebab 
sekadar nak release kan tension = =''
tapi aku pon memang main game.. * yes walaupon aku perempuan.. tapi aku tak la taksub mcm budak laki * ceh ye ke = =''
betol laa. aku main game time boring je :) hehehe

4. gosip 

gosip atau dalam erti kata lain mengumpat teramatlah membuang masa..
tipula kalau kau kata bergosip sejam saja..paling2 mau amik masa tiga pat jam..nak lebih kaww time weekend ! ya seharian bergosip tanpa jemu..seharian jugaklah mendapat dosa dan memberi pahala free tanpa jemu..pehhh..tak payah kata orang lain.. nama je perempuan memang sebati dengan gosip..haih ! ayuhlah sama2 berubah :D

3. Dating


letak gambar kartun je la yang mampu.. nak letak gambar orang banyak 
sangat adegan tak sesuai = ='' heh!
pasal dating ni tak mau komen banyak-banyak la.
cakap banyak pon tak guna sebab semua orang sudah tahu keburukannya.

2.movie

tipu la kalau korang cakap korang tak layan movie.
mustahil la duduk hostel hujung minggu tak tengok movie. dalam lappy mesti berlambak movie yang lama-lama dan baru-baru kan. style budak hostel bila keluar je movie baru, sibok la nak download. sanggup tunggu berejam asalkan dapat tengok movie tu nanti. ni la yang bazir masa. movie tu bukan sejam je. mesti lebih dari sejam.
tapi faktanya, aku pon layan movie. kalau hujung minggu tu tak sah kalau tak abis kan duoplohpat jam layan movie. haih = ='' aku ni mmg pandai cakap je. tapi marilah kita berubah bersama sama kearah kebaikan. cewahh :)

and no satu jatuh kepada :

1. tidoq


atototo~ comelnya dia tidur.hahaha.
tidur, hmmm siapa yang tak suka tido kan. tidur ni bukannya tak bagus. tidur dapat merehatkan otak dan diri kita yang penat setelah seharian menggunakannya. tapi kalau nak tidur pon berpada lah. jangan habiskan masa seharian tu untuk tidur je. bangun2 nanti jadi macam tak betol. kan susah. tapi kebiasaannya student memang suka tidur. kalau boleh kat mana2 pon dorang boleh tidur. malah kalau bilik tak de elektrik pon aktiviti tidur menidur ni tetap berjalan. begitu lah akrabnya hubungan tidur dengan student. heee~




keep on waiting. hoping . praying.

assalamualaikum.


mungkin hanya aku sahaja yang membaca coretan ku sendiri atau mungkin juga tidak.
tapi tidak mengapa, disini tempat aku meluah perasaan selain pada Dia di atas.
aku mula terpikir akan sesuatu perkara.
sebenarnya sudah lama sedar cuma mungkin hati masih tidak dapat menerima kenyataan.
mengapa aku menjadi semakin lemah sejak kebelakangan ini ? mengapa dan mengapa?
mungkin benar aku sudah terleka dan lalai.
terlalu asyik melayan perasaan sedih ini. sungguh ia sebenarnya menyakitkan.

"cinta adalah seberkas cahaya terang dalam kegelapan malam"

"mungkin tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu."

"cinta sejati mendengar apa yang tidak dikatakan,
mengerti apa yang tidak dijelaskan,
sebab cinta tidak datang dari bibir lidah atau fikiran
melainkan HATI."

Pasti ramai yang fikir aku sudah putus cinta. Sebenarnya tidaklah begitu. Sebab sungguh aku tak pernah bercinta dengannya. Tapi jujur , aku sangat menyukainya. Sayangnya, mungkin benar dia tidak pernah ada sekelumit perasaan terhadapku. Aku keliru dengan layanannya. Tapi itulah manusia. Suka membuat konklusi tanpa berfikir sedalam dalamnya. Dan tatkala ini, aku tersedar, mungkin dia bukan untukku. Tetapi insyaAllah, i keep on waiting , hoping and praying for him.








teruja sebentar :D

assalamualaikum :)

hye hye and hye..
first of all zara nak bagi penghargaan to someone..
tak sangka ada orang lain yang rajin nak baca n KOMEN kat blog ni..
tu yg rasa teruja sgt :)

so...
 a BIG THANKS to MEOR FARIS..
 owh btw..
salam perkenalan :D


Monday, 22 April 2013

bahagiamu deritaku.

salam syg :)

ku dengar kau cinta sangat padanya..
ku dengar hatimu kini miliknya..
dia kan menjadi teman sehidup dan semati..
aku menjadi sahabatmu..

seksanya mengakui kau teman biasa..
terpaksa aku terima itu hakikatnya..
yang pasti aku tak mau lupakan cinta..
kau percik api membakar kenangan lama..

aku tak tau menilai cintamu..
aku tak mampu pertahankan..

tinggalkanku, perlahan lahan ku terima..
semakin ku sakit semakin kau bahagia..
mengapakah aku jadi lemah..
sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu..


sekian lama menyepi~

salam syg :)


tak de lama sangat menyepikan diri..
5 hari je menghilang sebab ada hal2 tertentu :)
now, i'm back !

owh nak citer something ni..
tadi de chat dengan sorang mamat ni kat facebook..
dia cakap dia da de awek = ='' *mcm perlu je dy bagi tau..
aku pon buat2 la tanya kenal kat mana,, pompuan tu tinggal kat mana,, umur dia brape sebab nak jaga hati si mamat tu..
tak nak la plak tunjuk sangat yang aku tak berminat.. muahahaha..

mamat tu pon bersemangat la bercerita kat aku..
siap bagitau yang dia tengah mesej ngan awek tu = ='' haih~
macam la aku nak jelez.. sikit pon tak terasa la wei..
pastu siap bagi nasihat aku plak supaya aku ni cepat2 la cari laki..
aku jawab la da cari cuma tak jumpa lagi..
kalau aku jawab benda lain,, satgi panjang plak nasihat dia.. 

perlu ke aku mencari lagi ??
sebelom ni da mencari tapi kesudahannya masih kelam..
tak tahu pengakhiran kisahnya..
teros menunggu jawapan.........



Tuesday, 16 April 2013

kehilangan.

salam syg :)

dia yang memberi harapan..
dan dia jugalah yang menghapuskan harapan...
dia yang menciptakan kenangan..
dan dia jugalah yang menghapuskan kenangan..


everybody wants happiness, nobody wants pain..
but you can't have a rainbow,
without a alittle rain


Monday, 15 April 2013

terdiam kejap -_-

kene tweet limit. tak boleh buat pa pe = =''
sedih sebentar..
out dulu~

eh ni blog la..sorry~ 

because of you.

never get tired listening to this song - Just Give Me A Reason :)

fine~

apalah nasib.
kita tak dapat orang yang kita sayang. *tutup mulut, kesat air mata ;)

owh~

CINTA itu misteri..
tapi kalau ia benar..
ia akan kekal selamanya :)

Saturday, 13 April 2013

just give me a reason.

yeah !
we can learn to love again.

'fairytales' do come true :)

salam syg :)



tulisan ini . . .

salam syg :)




kehadiran seorang wanita merupakan anugerah terbesar yang di berikan oleh tuhan untuk setiap lelaki..

sehingga adanya wanita di sisi kita memberikan rasa yang bahagia yang tidak terkira..

dengan adanya wanita, tak ramai lelaki memberikan hadiah istimewa, seperti menciptakan sebuah lagu hingga menulis sebuah puisi romantik..

namun apabila wanita itu meninggalkan kita, seakan hidup ini menjadi hampa, dan tulisan ini hanya menjadi kenangan untuk selamanya...



Friday, 12 April 2013

hargai aku !

salam syg :)


seringkali kau merendahkan ku
melihat dengan sebelah matamu
aku bukan siapa-siapa

selalu saja kau anggap ku lemah 
merasa hebat dengan yang kau punya
kau sombongkan itu semua

cuba kau lihat dirimu dahulu
sebelum kau nilai kurangnya diriku
apa salahnya hargai diriku
sebelum kau nilai siapa diriku



armada band- hargai aku...


soalan tinggal persoalan !

salam syg :)

malam tadi ainul de tanya satu soalan..
tapi dia tak citer sepenuhnya !
walaupun ang suruh aku jangan pikirkan and anggap ang tak penah cakap benda tu..
realitinya benda tu da melekat teros dalam kepala otak aku ni = =''
sebelom tido aku terpikir benda tu..
bangun tido pon teros terpikir benda tu lagi..
aku tak senang duduk weh ! !

Thursday, 11 April 2013

seribu satu makna :)

salam syg :) 

biar gambar yang menceritakan segalanya :)


i will stop LOVING you , 
when an apple fruit grows on a mango tree ,
on the 30th day of February.

andai dapat :)

salam syg :)

andai dapat aku undurkan masa.. aku nak hargai saat-saat manis , suka , dan bahagia dengan kau..
sebab sekarang aku sangat rindukan kau yang dulu..

aku tertanya-tanya sama ada kau juga merasakan apa yang aku rasa...
dan persoalan ni akan tetap menjadi tanda tanya sampai bila-bila..
sebab..
kau akan tetap berdiam diri dan aku mungkin tak kan ada peluang...

~ hurt inside ~



tak tentu arah !

ohmen !
dah lama tak buat keje ni..
keje stalk fb orang..
gatai tangan plak nak tengok tadi.. 
hah !! rasakan..
walaupun cerita lama ,, tapi jeleznye bukan kemain lagi = =''
korang pelik ? aku pon pelik ngan diri aku = ='' haih ~
penat..penat !


naluri ingin bercinta :D

salam syg :)

tak dapat dinafikan perasaan kasih, cinta dan sayang dalam diri manusia..
ia diterima sebagai perkara normal dalam kehidupan seharian..


kita boleh mengambil panduan daripada kisah Nabi Yusuf dan Zulaikha..Allah berfirman yang bermaksud: "Dan sebenarnya perempuan itu berkeinginan sangat kepadanya dan Yusuf pula (mungkin timbul) keinginan pada perempuan itu jika dia tidak menyedari kenyataan Tuhannya (tentang kejinya perbuatan zina) .. (surah Yusuf ayat 24)

Nabi Yusuf berjaya mengawal dirinya daripada terjerumus dalam cinta yang membawa jenayah zina..Islam menggariskan beberapa garis panduan dalam tatasusila terutama dalam hubungan lelaki dan perempuan..

antaranya : 
-tidak dibenarkan pergaulan bebas
-tidak duduk berdua-duaan tanpa mahram
-menjaga adab pertuturan dan berpakaian
-menjaga pandangan mata
-ikhlas untuk mengambil sebagai isteri

jika dalam keadaan demikian maka berpasangan dan percintaan dibenarkan..perasaan kasih dan sayang termasuk dalam prinsip dan nilai yang terbaik dalam islam..

islam membahagikan perasaan kasih sayang manusia kepada beberapa peringkat termasuk kepada keluarga, ibu bapa , anak, jiran, bangsa dan negara..

bagaimanapun budaya bercinta tanpa panduan agama dan hanya meniru budaya dan gaya hidup orang barat yang bebas dilarang kerana hanya akan membawa kerosakan moral dan akhlak individu..

Wednesday, 10 April 2013

walau hanya dalam mimpi :)

salam syg :)


boleh saya minta izin sesuatu ? sudikah awak jadi teman hidup saya ? hanya untuk dalam mimpi saya...
saya tahu bunyinya macam bodoh , kerana realitinya awak takkan dapat menerima saya..
sebab pintu hati awak dah tertutup rapat.. Dan sebab itulah saya meminta keizinan, supaya awak sentiasa dalam ingatan saya.. Bercinta dengan saya , menjadi putera di hati saya , walau hanya dalam mimpi.. kerana itu sudah cukup membahagiakan saya...

 petikan dialog Fahrin Ahmad dalam cerita Seputeh kaseh ramadan :) 

so syuwweett ~

Tuesday, 9 April 2013

setiap masa taw ! :)

bukan kadang-kadang..
tapi setiap masa saya amik peduli :)

walaupon hati akan sakit..
tapi saya tetap nak tahu..

kadang-kadang memang penat..
tapi bila saya amik tahu tentang awak..
saya rasa awak tu saya punya :)


Monday, 8 April 2013

study !

sebelum aiman final lagi dia da bagi tahu yang dia akan busy..
dia bagi tahu aku akan terabai..
terabai ??
  hari tanpa aiman membosankan..

aiman sibuk study sampai tak de masa nak sembang dengan aku..
good luck utk esok ye :)
nite.. tata~

i'm just pretend that i'm okay !



mulut cakap :

- malas nak tunggu da-
-dia tak de kene mengena ngan aku-
-lantak dia la-
-tinggalkan dia-
-mulakan hidup baru-
-dia tak de nilai pon-
-aku owkay je tanpa dia-

i am a LIAR ! ! lalalalala~



hakikatnya,, hati cakap lain ! !

faham !

di balik pertemuan yang singkat..
ada kenangan yang tak dapat dilupakan dengan cepat..

kisah semalam :D

salam syg :)

sepatotnya plan zara ngan mum lepas kenduri cikgu burn kitorang nak tido kat rumah anis sebab ingatkan home stay tu hanya utk satu mlm je..
rupa-rupanya sir sewa untk 2 malam.. so,, zara amik keputusan utk stay n mum pon ikot je..

home stay budak laki kat lorong belakang.. tak de la jauh sgt dari home stay budak pompuan..
petang tu bdk pompuan yg stay kat home stay tinggal 5 orang je.. yang lain sume da balik..
kebosanan giler melayan citer hindustan yang tak berapa 
paham citer nye = =''

utk malam tu kitorang plan nak kuar.. mintak pinjam kereta sir,, and sir pon bagi pinjam..
lebih kurang pukul 8 lebih,, sir datang anta kereta dengan budak-budak laki.. budak laki mmg da de 3 kete.. dua kereta sendiri n lagi satu kereta sewa..
so sume de 4 kereta.. budak perempuan berpecah naik kereta ngan budak laki..
and aku,, naik kereta dengan adib,,pija and enot..

dalam kete dok sebelah enot asyik perang mulut je = = ''
yang tak tahan nye,, aku jadi pasangan sweet plak ngan enot malam tu.. hahaha..dari petang tadi aween ngan syer da bising.. = = ''
banyak pulak citer mamat ni..citer pasal baby la.. excited giler da jadi pak su..hahaha.. btw,, gambar baby tu sangat comel.. aku harap ko tak rosakkan baby tu,.. hoho..

izat lead jalan sebab dia orang sg.petani :) pegi kedai makan n makan ramai2.. order sate 70 cucuk kot.. last2 tak larat nak makan.. masing-masing paksa makan.. hahaha..
lepas makan kitorng plan nak pegimain bowling.. so kitorang pegi la park avenue..besar giler.. ada 36 lane! pergh~ tapi malangnya,, malam tu tempat tu digunakan untk tournament bowling plak.. so kitorng dengan hampanya keluar n plan plak nak tengok wayang kat aman jaya mall..time tu da pukul 10 lebih.. da tutup da pon mall nye..hampa lagi ! 

oppss ! terskip satu citer hot ni..time kuar dari park avenue n nak pegi ke kete,, kitorng terlihat satu adegan 18sx.. nasib baik da lepas umur tapi bila tengok depan mata,, mau tak terkejut..! jatung rasa cam berhenti kejap..haha.. poyo je! dalam kete zara terasa panas pastu enot ckp panas sebab dapat dosa tgk bnda tu tadi.. cehh = = ''

last2 da rezeki kitorang dapat la jugak tengok midnight movie kat village mall..disebabkan birthday zara,, so tiket masuk adib bayarkan,.. huhu.. best2..tepat 12.20 a.m kitorang tengok citer G.I  JOE..best giler..
tapi benda yang membuatkan citer ni lagi best sebab tengok ramai2 ngan member :) sweetnye kitorng.. hahaha..

movie tu abis pukul 2 lebih..mata time tu segar lagi..pegi kat tmpat parking kete naik kete n gerak balik...
BALIK ??!! belom lagi = =''  kuar ngan budak laki,, paham2 je la.. mana tau balik awal... izat bawak kitorang singgah kedai mamak... time tu da pukul 3 PAGI WOI ! kedai mamak tu tak de pompuan pon.. laki je ramai tengok bola.. terasa cam GADIS LIAR pulak.. haha

budak laki je yang minum.. budak pompuan da malas nk minom sebab dlam wayang tadi da abis segelas air.. da la sejuk.. sampai kedai mamak sume cari toilet = =''
lepas abis minum2 kitorng gerak same2 balik home stay..
oppss ! terlupa nk citer satu lagi adegan laa.. yang ni adegan lagak ngeri plak.. mcm fast furious budak laki ni berlumba kete..ceh wah ! haha memang poyo..

sampai umah da pkl 3 lebih.. nak dekat pukul 4 pagi da pon.. salin baju teros paksa mata ni tido sebab pagi esok nak berjimba kat alor setar plak..

serious ni pengalaman kuar umah ramai2 ngan member sampai 3 pagi lebih..  best giler !
harap2 lepas ni dapat jumpa lagi :)
i'll miss u guys...










berjimba sakan !

salam syg :)

hari jumaat yang lepas,, zara ngan kawan zara,, mum pergi ke alor setar..!
bertolak dari ipoh pukul 9 dan sampai sana lebih kurang pukul 12 lebih..
sampai kat alor setar,,tunggu tasnim kejap then kitorng bertiga amik bas pegi ke sungai petani.. 
hoo ahh!

dalam perjalanan nak ke sungai petani tu,, anis, aween ngan syer tunggu kat guar cempedak..
pastu kitorng sama2 turun kat bus stop dekat dengan aman jaya mall..sampai kat situ dibah datang amik kitorng..
dalam kete bising giler.. maklumla hampir 3 minggu tak jumpa..time ni la mak cik2 ni nak bukak cerita.. hahaha..
penat pusing area sungai petani tu semata-mata nak cari kereta sewa !! pegi kat depan uitm merbok,, tapi kereta tu hanya utk student uitm je.. cehh = = '' 
last2 kitorang pegi singgah TESCO.. bali hadiah kawin cikgu burn,, then pegi cari home stay..

home stay kitorang kat BANDAR LAGUNA MERBOK... cantik la jugak.. selesa dan memuaskan..
time kitorang sampai home stay tu,, senior kitorang da ade.. actually bukan senior sgt pon = ='
time kitorng sampai ni pon da hampir senja..

rehat,, mandi,, solat then pukul 8 kitorang keluar gi aman jaya mall, sg.petani..
pegi sana just nak jalan2.. pastu sempat main bowling satu round.. dekat pkl 10 kitorng abis main..perut time tu lapar giler. kitorng pegi satu restoran ni pesan makanan bungkus..
malas nk mkn kat kedai sebab mata da ngantok..

sampai umah teros makan.. lepas makan sume cam ular sawa kekenyangan. = =''
bentang tilam then tido dengan aman nya :)





terkejut beruk ! = ='

salam syg :)

tadi secara tak sengaja terbaca blog seorang lelaki ni.. baru form 3 rasanya..
terkejut beruk la jugak.. tak sangka laki pon ada yang berani jiwang-jiwang kat blog..
da macam diary online da dia buat.. pergh~

cakap orang,, tapi aku pon sama.. haha., tapi kalau pompuan meroyan cam orang frust putus cinta ni cam normal la jugak,, then bila laki buat cam tu,, i am speechless .. huhu..

nak tau budak laki tu citer pasal pe ? dia citer pasal awek dia..sume tentang awek dia..!!
time sweet-sweet.. manja-manja n time dorang gaduh pon dia citer skali..
aku ingat laki ni tak layan sangat bab cinta-cinta ni..
sebelom ni aku baca fakta tentnag laki,, dorang klau sedih sebab pompuan pegi lepak ngan member..
mane de aku baca laki bila sedih luah kat blog.. lain la aku..kalau aku mmg cm ni.. tapi bila laki buat cam ni.. huh,, terkejut giler.. ! amek kaw !

tapi owkay gak kalau laki cam tu.. haha. means dia betol2 sayang kan pompuan tu.. sume benda dia citer pasal pompuan tu.. nmpak sangat pompuan tu sgt special sebab buat kan laki tu asyik pikirkan dia :)

ada lagi satu yang aku pelik..
blog laki tu warna purple !!
warna girlly !!!
da terbayang dalam kepala otak ni budak lelaki tu jenis laki yang lembut.. heheee~
tapi kalau lembut.. takkan la ada awek kann~ 
mungkin nak tarik minat pompuan utk baca blog dia je kot.. hahaha

owkay da abis merepek..
tata..








Thursday, 4 April 2013

fairy tale !

salam syg :)

CINDERELLA
   walked on broken glass

AURORA
   let a whole lifetime pass

BELLE
   fell in love with hideous beast

JASMINE
   married a common thief

ARIEL
   walked on land for love

SNOW WHITE
   barely escaped a knife

-because LOVES means facing your biggest FEARS !

STOP WAITING FOR PRINCE CHARMING..
GET UP AND FIND HIM..
THE POOR IDIOT MAY BE STUCK IN A TREE OR SOMETHING..
 haha








woman VS man !

salam syg :)



WOMAN DICTIONARY..

"nothing, forget it "
                                                                     
- you better figure out what you did wrong-

" are you tired? "
-please don't go to sleep. i love talking to you.-

"i'm okay."
-hold me tight, i need shoulder to cry on-

" leave me alone"
-please don't go-

"i love you"
-tell me you do more-



MAN DICTIONARY...

"nothing, forget it"
-just quit talking about it-

" are you tired? "
-genuinely curios as to whether or not you are sleepy.-

"i'm okay "
-there's seriously not a damn thing wrong with me.-

"leave me alone"
-get out of my fucking face-

" i love you"
-i love you.. i don't expect a stupid response-


Tuesday, 2 April 2013

who cares ?

i wish falling in love has traffic lights too..
so that i would know if i should
 go for it..
slow down... 
or 
just stop...

my heart skip a beat !


as soon i online.. 
i look for your name first..
when listening to a slow song.
your face comes to my mind first..
when i hear the phone ringing..
i hope is you who's calling..
and your name...
makes my heart skip a beat :)


ouch! 

SIGNS YOU ARE FALLING IN LOVE !

salam syg :)

# these are based on my own experience.

- you'll read his texts over and over -
- you walk really slow when you're with him -
- you pretend to be shy when you're with him - 
- while thinking about him , your heart beats faster - 
- by listening to his voice , you'll smile for no reason -
- while looking at him , you can't see anyone else - 
- you start listening to his favourite songs - 
- he becomes all you think about -
- you get high off of his smell - 
- you realize you're always smiling when you think of him - 




LOVE IS YOU.. 


keep repeat !

i want you to know..
i love you like a love song,, baby..

Monday, 1 April 2013

jangan bersedih :D

slm syg :)

apabila kita asyik duduk termenung memikirkan nasib diri di sini..
merenung jauh mereka di sana penuh keseronokan dan kegembiraan..
namun,, kita masih tak sedar tentang hakikat erti kebahagian sebenar-benarnya...

ramai orang tersalah sangka tentang maksud ketenangan dalam hidupnya..
selalu orang mengaitkan ketenangan itu dengan faktor harta..
dengan faktor kekayaan..
walaupun itu boleh menjadi penyumbang tetapi itu bukan segala-galanya...

betapa ramai orang yang berada di dalam rumah yang besar..
tidur di atas katil yang empuk..
tetapi lenanya tidak nyenyak..
bahkan ada orang yang tidur di pondok buruk..
kadang-kadang dia lebih lena daripada kita..

ada orang yang dihadapannya terhidang makanan yang hebat..
lauk pauk yang bagus..
tetapi lidahnya tidak enak..
lebih enak lagi orang yang makan kadang-kadang dengan satu dua jenis lauk..
tapi dia lebih enak dan selesa..

kata Hamka lihatlah bagaimana Allah membahagi bahagikan nikmat 
semua orang sangka kalau orang tu ada rumah yang besar..
ada makanan yang sedap..
tentulah hidup dia bahagia dan tenang..
Belum Tentu !

tiada siapa mampu menghalang ketetapan Allah SWT..
jika Allah mahu memberikan kebahagiaan kepada seseorang..
Dia tidak boleh di tahan oleh apa-apa tangan sekali pun..
jika Allah menghalang kebahagiaan kepada seseorang..
Dia tidak boleh dihulur oleh apa-apa tangan sekali pun..

nak lebih feeling tengok video ni :)

so over you..

i'm so over you,, it's crazy
taking your number off out my phone,, boy i'm doing just fine alone
can't believe i called you baby
boy you should know i'm so over you..