SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Monday, 13 May 2013

cerita hari ini.

assalamualaikum.

baru perasan hari ni tak citer pape lagi.. hihihi..ermm nak citer pasai pe eh..banyak benda yang berlaku hari ni..owkay la.. kita citer semua..

pagi tadi terlewat bangun.. sedar sedar da pukul 11 lebih.. omg memang terok T___T tu pon sebab ayah da bising terjerit jerit panggil " along bangun! " haih~ nak buat macam mana kan.. dah tak sedar..keluar bilik teros pi gosok gigi ngan cuci muka.. mandi ?! sorry la.. kita tak mandi awal awal.. hihihi..lepas tu ternampak aiskrim kat atas meja.. wow! aiskrim feveret la.. ni yang syg ayah lebih ni.. hihihi.. so kita pon makan la sarapan aiskrim dengan roti pagi tu.. ermm permulaan hari yang sangat indah :)

pastu kita layan citer melodi.. sambil layan citer tu kita mesej mesej ngan sorang kawan kita ni.. nama dia FARID.. yang bestnya mesej ngan dia tadi sebab kita tipu dia.. kita cakap kita kuar ngan MAZWIN *perempuan yang dia cuba nak goda. haha. ayat over sikit..farid percaya bulat bulat apa yang kita cakap.. hihi.. seronok la.. gelak guling guling..dia pon macam pasrah je la tak de rezeki nak join kitorang kuar sama sama..

then , kita kuar pi padang polo.. kene ngorat la plak -,- ni yang malas nak layan ni.. * ceh ayat macam mintak penampor je kan ? huhuhu..gatai la laki tu.. muka aku ni nampak macam pompuan yang single ke ?!! hahaha.. owkay aku mmg single! serious..sape nak masuk minang mai la umah.. nanti kita bagi alamat :)

lepas tu kan , malam tadi kita MASAK ! owh mesti ramai yang tak nak percaya = ='' ni betol betol ye.. bukan cobaan.. haha.. siap dapat pujian dari mak ngan ayah kita.. ayah cakap cenggini " eh sedap la along masak.. pandai along masak ".. mak plak cakap cenggini " sedapnya bau.. along masak pe? " perghh ~ nampak tak betapa sedapnya masakan kita sampai kan makanan belum siap pon mak dah bau sedap.. hahaha.. nak tau kita masak pe?? kita masak kentang goreng ngan sosej.. wakaka.. penat korang eksaited nak tau kita masak pe kan ?!! hihihi..

lepas kekenyangan tu kita pon online.. sambil online tengok tv.. last2 mata juling.. *owkay kita tipu.. hahaha.. tengok citer bintang mencari bintang.. citer pe tu ?! ala citer pelawak nak cari pelawak..memang lawak la tengok dorang buat lawak..abih rabak.. hahaha..

abis je citer BMB tu , citer detik 12 malam plak kuar.. giler agrhh.. nasib baik sebelah telinga kita sumbat dengan earphone.. tak de la jelas sangat dengar background muzik dia yang scary scary tuu..muzik je lebih sebenarnya.. citer dia biase je.. ala citer antu kat skolah asrama.. warden asrama yang jadi tukang citer.. da slalu da dengar pasai antu asrama ni..adik kita yang kecik sampai tertidur kat tepi kita ni.. takot punya pasai sampai nak dok jauh pon tak nak..kesian2..

lepas abis tgk citer tu kita makan buah berangan.. first time tengok buah berangan ni.. tak reti nak mkn cam mne.. last2 give up.. makan satu pon tak abih.. haih~ berangan je la nak makan buah berangan.. mungkin sebab tu nama buah tu cenggini.. hihihi..

penat kita berceloteh kat sini.. tengok jam dah pukul 12 lebih.. oh mai ! entry ni sepatotnye untk 12 aribulan punye.. tapi dah terlajak tulis.. lama sangat kita nak menaip benda ni.. haih ~ dah la.. sampai sini je citer kita ari ni :) 

eh tulisan warna warni.. saje nak menggedik :)

yeah baby yeah ! *trade mark kita hari ni. haha
gudnite. tata.
assalamualaikum :)





No comments:

Post a Comment