SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Monday, 26 August 2013

Willian pilih CHELSEA !

assalamualaikum and a very good day :)


" Chelsea football club can confirm an agreement has been reached with both Willian and his club Anzhi Makhachkala for the transfer of the Brazillian player. The transfer is subject to a work permit hearing on Wednesday " --- petikan kenyataan dari laman web rasmi Chelsea Football Club..


A good day ?!! haha. of course a good day untuk fans chelsea.. come to mama guys!

Bengang ye Spurs ? haha..

Walaupun mereka dianggap faveret untuk dapat kan si William ni dengan yuran perpindahan serta terma & syarat yang telah dipersetujui oleh kelab Anzhi , malah hampir-hampir nak buat medical test tapi kemudian Spurs tak nak naik kan pakej gaji yang akhirnya menyebabkan proses perpindahan Willian tergendala.. So Chelsea menjalankan tugas dengan bijak dengan membuat tawaran yang tidak complicated dan akhirnya Willian memilih untuk menyertai Chelsea.. Wohoo!

eh rasanya ayat aku atas tu macam gelong sikit = =''

Ceritanya mudah.. Nak beli pemain yang berkualiti haruslah offer harga yang tinggi jugak..Paling penting jangan refuse dalam soal nak naikkan salary player.. take note!

Liverpool pun boleh berkongsi kedukaan ni dengan Spurs.. Kongsi perasaan sedih berduka ni ramai ramai lebih mujarab dan lebih cepat nak hilang.. kahkahkah

tapi paling kesian ofkos lah AVB.. Dia yang paling beria nak dengan si Willian ni..time bersama dengan Chelsea dua musim lepas , dia pernak jugak nak dapatkan Willian tapi gagal sebab Shakhtar Donetsk tak izinkan Willian untuk berhijrah ke Stamford Bridge.. 

Willian seorang player yang bagus.. ofkos dia setai Chelsea sebab Chelsea adalah sebuah kelab besar & tak lupa beraksi kat Champions League.. Jadi benda ni mudah nak menarik minat pemain.. lagipun Willian memang minat nak bermain di World Cup tahun depan.. so peluang dia untuk dipanggil oleh..... alaahai sape plak nama tu.. Felipe scolari if i'm not mistaken.. hihi ..mungkin lebih cerah memandangkan dia seorang player kelab Chelsea.. hohoho..

so Willian jadi player ke-6 Brazil dalam skuad Chelsea selepas David luiz.. Ramires.. Oscar.. Lucas and Wallace.. kalau tak silap lagi laa.. 

Willian datang.. Mata keluar ?! Tak.. Salah tu.. Mata tak kemana-mana.. 
Oscar.. Mata.. Hazard.. De bruyne.. Schurrle.. Ginkel. Ramires.. Lampard.. Willian..ramai giler player attacking Chelsea.. Dan aku tak rasa pembelian Willian ni membazir sebab Chelsea mungkin akan bermain banyak perlawanan seperti musim lepas.. so dalam situasi ni player akan di-rotate.. untuk bermain dalam banyak perlawanan.. lebih-lebih lagi beraksi dalam kompetitif EPL.. piala Fa.. Carling Cup & Champions League.. rasanya Chelsea mesti ada sebuah skuad yang besar.. so skarang ni aku rasa Chelsea dah ada skuad dalam satu kapasiti yang mencukupi..

apa apa pun selamat datang ke Stamford Bridge.. Willian de Borges :)

# Samuel Eto'o agaknya tengah on the way.. nak tunggu Rooney sampai kesudah MU tak nak jual..

P/S : kick-off chelsea lawan mu jam 3 pagi..siaran langsung kat saluran astro 810 & 831..

sekian laporan untuk hari ini.. huahuahua..


No comments:

Post a Comment