SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Thursday, 22 August 2013

0,0

assalamualaikum.

cuti lama buat aku duduk termenung seharian dan berharian di rumah.. hari-hari boleh dikatakan rutin hidupku kat rumah ni sama je.. yelahh.. even cuti pon tapi kalau dah terperuk je dalam rumah ni sape yang tak mati kutu kann.. hihi.. macam ni la manusia.. seringkali tidak tahu bersyukur.. kalau sibuk nak sangat cuti.. tapi bila dah cuti senang lenang goyang kaki je kat rumah banyak pulak hal yang dirungutkan. isk isk isk. *innocent face -,-

so..kerja sampingan atau dalam bahasa omputihnye part time work aku sebagai driver adik kecikku.. owhh betapa beruntongnya budak zaman sekarang ni.. pegi skolah kena berantar naik motor.. aku dulu ?!! naik basikal.. semangat pepagi kayuh basikal.. syok sebenarnya :) haih sumpah rindu time zaman muda-muda dulu.. zaman skolah rendah yang penuh nostalgia.. dulu mana ada facebok ke twitter ke myspace ke.. sebab tu pagi petang siang malam tak reti nak lekat dalam rumah.. main nan kengkawan sampai tak ingat dunia..

nak dijadikan cerita.. malam semalam aku kuar gi cari burger.. malas nak pusing jejauh so aku gi la cari burger kat kawasan skolah rendah dulu.. nasib baik ada :) gerai burger ni depan skolah.. time tu budak darjah 6 tengah ada kelas malam *tuisyen.. so.. tetibe terimbau la balik kenangan 7-8 tahun lepas.. omg!! lama giler~ 

teingat tiap-tiap malam ayah hantar naik motor nak ke kelas malam.. ramai jugak la join kelas tuisyen ni.. al maklumlahh nak UPSR.. hihi.. tapi masa budak-budak dulu pegi kelas bukan niat nak blaja sangat pon.. mana ada kesedaran diri lagi time tu.. malam-malam pegi kelas sebab nak jumpa geng!! padahal seharian dah kat skolah tapi tak cukup jugak masa nak bersembang.. pendek kata tak pernah cukup.. haish~ lagi satu alasan sebab kita nak tengok................................ haish segan nak mengaku sebenarnya.. haha.. sebenarnya sebenarnya sebenarnya sebenarnya kita nak tengok crush ittew laaa.. lalalalalala~ tapi time tu tak tau la couple tu mende.. nak sebut pon tak reti... sumpah noob giler = ='' hihi.. dekat lobi tempat kene beratur sebelum masuk kelas tu mesti riuh rendah..sampaikan pak guard yang lalu lalang round jaga kitorang kat situ pon dah pening nak control.. cikgu pun tak payah cakap laa... rasanya nak berbuih dah mulut suruh kitorang senyap..haha..citer lama~

tapi walaupun citer lama.. kenangan tu tak pernah hilang.. masa berdiri kat depan skolah rasa kenangan tu macam hidup balik * ceh wah.. poyo la kau zara.. haha* tapi betol laa... tak tipu.. rasa nak ulang balik zaman skolah rendah dulu.. banyak perubahan dah berlaku.. rasanya budak-budak skolah rendah kat skp tu tak dapat rasa pengalaman yang aku pernah rasa dulu.. zaman dulu lain.. lain sangat! sume indah-indah belaka.. budak sekarang tak reti nak main kat luar.. ruginya zaman dorang ni !! 

so.. tak pe lahh.. asalkan budak-budak sekarang boleh bergumbira hidop dalam zaman dorang..haha..

owkay another story nak citer.. hari ni mak buat rumah terbuka.. setelah sekian lama beraya akhirnya berkesempatan jugak nak buat walaupun dah 14 syawal :) sekejap je kannn.. start dari pukul 10 pagi tadi sampai la 10 malam tadi baru selesai.. almost 12 hours !! pergh~ penatnya tak payah citer la.. ramai giler yang menjengah ke rumah terbuka kami tadi.. jiran-jiran kat sini satu lorong mak jemput.. lepas tu kawan-kawan kat tempat kerja mak pon datang.. pendek kata.. rumah kami hari ni tak sunyi~ hihi

owhh yaa... last-last tadi lepas siap berkemas basuh pinggan mangkuk semua..sempat la jugak cik zara snap one picture.. hihi..konon nak tunjuk muka penat.. try la jugak buat mcm2 bentuk senyuman tapi rasanya sume gambar tu nampak freshy~ = ='' tak nampak langsung muka penat.. eh ye ke?? haha..tengok ni 


tudung tu senget benget sikit sebab main sarung je.. actually pakai tudung kaler lain tapi dah campak jejauh malas nak cari balik.. hihi

so.. tataplahh gambar ni sepuas hati.. huahuahua..

gudnite.. tata..

2 comments:

  1. open house :) mak masak ape ? -ciah comel-

    ReplyDelete
  2. macam2 mak masak! ada laksa, kuew tiaw goreng, nasi minyak, nasi lemak, pulut kuning, rendang. ramai giler yg dtng!

    ReplyDelete