SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Monday, 19 August 2013

Beautiful Chelsea !

assalamualaikum.

match report by : si cantik manis , zara.. haha

CHELSEA 2  HULL CITY 0


Yihaaa ! kemenangan kompetitif pertama Jose Mourinho Chelsea disamping meraih sambutan yang menggalakkan dari para peminat kat Stamford Bridge.. SPECIAL ONE kembali ! so aku paham kenapa ramai yang menjangkakan Chelsea akan memenangi EPL musim ni !! haha ^^

Oscar sumbangkan gol pertama untuk Chelsea.. Tapi gol kedua utuk Chelsea rasanya lagi awesome.. Abang legend no.8 si Lampard bagi sepakan percuma kencang sampai menonggengkan keeper lawan , Allan McGregor.. hihi.. Kalau goal keeper Hull City tu tak cekap sangat rasanya Chelsea boleh sumbat 3 atau 4 bijik bola lagi.. Awal game ni Chelsea dapat sepakan penalti tapi si Allan ni cekap sangat.. Tandukan Ivanovic pon gagal disebabkan si Allan McGregor ni  = =''

Bola yang ditanduk Ivanovic tu masuk separuh je.. tak masuk sepenuhnya.. so tak dikira goal sebab kalau masuk sepenuhnya baru dikira.. bak kata orang putih 'cross the line' .. so sebab tu pentingnya kita guna goal-line technology.. ceh wah.. haha.. aku tau la sikit2 pasal benda ni sebab baca kat newspaper hari tu.. *bangga la jugak ! Kalau pakai keputusan dari linesman.. konfem la Chelsea dapat gol ke-3 and lagi ramai la memberontak tak puas hati dengan mutu pengadilan bola sepak EPL .. macam-macam la nanti benda yang akan dipersoalkan.. haishh!

Hazard, De Bruyne, Oscar masing-masing tunjuk aksi cemerlang.. Torres ?! ni buah hati aku.. haha.. Torres pon owkay.. dia menang penalti & free kick untuk Chelsea.. Kira owkay la tu kannn..Tapi sepanjang game semalam tak de percubaan pon nak sumbat gol.. Lukaku yang main lebih kurang 15 minit tu pun ada la jugak try nak sumbat bola kat gawang goal lawan.. Torres ni style main dia bukan lebih kepada striker.. tapi lebih kepada winger rasanya..  Ini baru lawan Hull City.. Belum lagi jumpa team macam MU & Manchester City.. Bukan nak cakap takot dengan team gergasi tu tapi Chelsea better main betol-betol.. misi musim ni kan kita nak jadi champion! hoho.. Lagi bagus rasanya kalau lepas ni bagi Ba ataupun Lukaku yang jadi 1st starter.. Torres  ni macam tak bernafsu sangat nak menjaringkan gol.. aku rasalahhh ~

Hull City ada jugak melawan time second half tu.. Tapi nak buat macam mana.. Nak lawan dengan Chelsea.. kitorang kebal laa.. Tak mudah nak robek gawang gol kitorang kalau Chelsea ada pemain pertahanan macam Cahill and Terry.. *ceh wahh!! haha

Kesimpulannya , first half game Chelsea semalam agak memuaskan kalau nak dibandingkan dengan yang second half punya sebab second half tu Chelsea lebih kepada taktikal rasanyaa.. tapi dah cukup baik sebab menang sambil meraih clean sheet !! *tepuk tangan sikitt. hahaha.. Game yang macam ni la yang kita nak dari mempamerkan aksi berseni seperti KANAK-KANAK TADIKA ARSENAL tapi dimalukan oleh si Aston Villa kat tempat sendiri.. *apalahh nasib budak2 tadika ni.. isk..


sekian, terima kasih :D


rasanya dah boleh jadi reporter abadi bola sepak dah ni.. hoho ^^
view full highlights kat youtube.

2 comments:

  1. liverpool is better . hehe , it's up to you .

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam kenal je sape yg komen ni -,-

      Delete