SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Wednesday, 12 June 2013

what a nice day :)

assalamualaikum..



entry ni zara nak citer pasai aktiviti zara hari ni :) owh sebelum tu zara nak bagitau dulu yang zara sekarang kat UniKL Micet , melaka :) .. baru daftar untuk praktikal 2 bulan kat sini hari sabtu yang lepas..orientasi 2 hari haritu boleh tahan la.. sape yang suka time orientasi ni kan ?! kene rushing rushing ni yang benci tu = ='' 

pagi ni tak de program.. tapi kene berkumpul dalam group masing2.. awal2 dah dapat assignment..
satu group ada 12 orang.. dan yang ' terbaiknye ' zara sorang je bunga dalam group ni = ='' nasib baik ada khalid yang rapat dengan zara.. tak de la segan sangat.. haha *segan yang tak boleh blah tu..

group zara kene buat assignment kat kawasan surau and astaka.. kitorang kene identify segala benda hazard yang ada kat kawasan tu.. pastu kene calculate tahap hazard die sume bagai la..assignment ni macam sebagai pengenalan kat kitorang la tentang safety.. nanti sem satu degree sume wajib amik subjek ni..boring giler = ='' 
abis bincang sume ni dalam pukul 12.. pastu terus pi kafe beli lunch.. kenyang dah.. alhamdulillah :)

lepas makan tu on9 facebook kejap.. nak on9 tuiter memang tak la buat masa sekarang ni.. kadang2 je bukak bila rasa 'kuat' sikit.. *sikit je pon* tak sedar lepas tu boleh tertidur :) sedar2 dah pukul 1.30 ptng.. terus bangun dan siap2 nak pegi dewan kuliah 5.. nak kena present pasai perbincangan tadi.. sepanjang jalan nak sampai ke dewan tu hati tak tenteram langsong.. takot nak present.. dah lama tak buat present2 ni.. alahai~

tapi sampai turn group zara present khalid amik part sorang2.. means zara tak payah present.. time tu lega giler bak hang ! tak tau nak habaq lagu mana.. haha..dok dlm dewan tu penat menunggu je setiap group abis present..menunggu dengan penuh kesabaran = =''

and now dah petang :) aktiviti petang ni main valley.. penat tunggu lama kat tepi court tu sebab bola tak de.. tak tau nak amik kat sape.. tunggu punye tunggu tetiba ada dua orang abang ni datang naik motor benti kat court..pastu datang plak sorang kakak ni.. dah agak dah mesti dorang nak men valley.. dalam hati segan giler nak join.. main ngan orang2 pro ni yang lemah sikit.. semangat down terus.. haha..pastu akak tu ajak main skali.. ada tiga orang akak and dua abang senior.. ingat kan ramai ni je yang nak main.. rupe rupenye ramai lagi = ='' tetibe benti satu kete alza.. turun segerombolan jejaka pegi kat court valley ni.. pergh~ ramai bak hang = ='' last2 tak de pilihan kene main sama2.. bayangkan pompuan ada 6 orang je..lelaki plak boleh buat lagi dua team = ='' dua akak senior and lagi 4 orang tu member zara..zara masuk geng senior2 ni.. haha.. nasib baik la abang2 ni sporting.. bila dapat gelak memang tak ingat dunia dah.. hihi

penat main sampai maghrib tadi.. rasanya bangun pagi esok mesti kaki kejang.. warming up dah buat tapi lepas main tu lupa nak cool down balik.. ni sume pasai tak nyempat nak lari ke kafe beli air.. hihihi.. skali sedut je air sirap tadi..nmpak dah beribu kalori terbakar lepas main.. hahaha

so sekarang ni mata dah ngantok sangat.. zara ni memang macam ni.. kalau main petang2 sampai tak ingat dunia,, malam kene tanggung la penat lelah.. orang lain kalau petang bersukan malam bertambah tambah cergas = ='' zara terbalik! 

esok kita citer lain pulak :D

gudnite lah.. tata :)



No comments:

Post a Comment