SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Wednesday, 2 May 2012

ayah menangis... ;')


assalamualaikum... (:
hai sume.. hahah.. happy pulak.. tjok sedih je.. huhuhu.. 

semalam, zara dgn family anta adik zara balik asrama kat mrsm pasir salak.dalam kete tu zara tido je..hihihi..sorry,, memang tabiat kalo masuk je kete mesti mengeroh..!! hahaha...harap2 korng tau la mengeroh tu pe.. kalo x tau pegi tnye orng perak.. (: kalo orng perak pon tak tau,, huh!! jgn mengaku korng ank perak..bhahaha... *suka pulak..hee~ (=

owkay,, berbalik pada tajuk di ats.sebenarnye, zara sedih sebab dlm kete tadi ayh cite tentang satu kebenaran yang zara sendiri pon tak sangka..  haha... nak kata lawak pon ade,, tapi zara sendiri rasa sngt terharu lps dgr ayh ckp...

zara da 18 tahun. oh tidak!!!!  umur da meningkat, tp rsenya msh muda,,hak3... :p *nak muntah dibenarkan..haha..smlm ayah ungkit pasal diri zara yang ayah tak sedar anak dara die yang sulong da besar panjang..heheh (: tapi tak de la panjang sngt pon.nme je ank sulong tp, ketinggian kurang..alahai,, nak buat cm mne,, orng  kata kecil2 la comei...hehehe..*puji diri sndir plak..haha

owkay,, tersasar lagi drpd tajok..haha..orng kuat berceloteh cam ni la jadinya...heheh..ayah ckp sekejap je masa berlalu. ayah teringat 5 tahun lepas pertama kali nak anta zara msk asrama, ayah MENANGIS..!! omg.. susah zara nak percaya. ayah pon mula bukak balik cite2 lame,, hehe.. ayah tnye zara sama ade zara ingt tak ayah de penah tanya kat kedai mamak tentang arah nak pegi ke sekolah zara.zara mne penah celik kat dlm kete, so, jwpan zara tak ingatla,, hehe.. sorry ayah.. (:

time lalu kat dpn kedai mamak tu, ayah sempat la tunjuk kat zara. hah.! tu la kedai mamak tu.. zara pon ckp owh...!! :0 hahaha.. ntah pape kan.. hihik..>_< lps tu ayh pon smbng cite lg. tp kali ni mak plk mencelah. mak ckp kat zara,, " along nak tau tak, ayah menangis masa along kat asrama.haha.." mata aku sedikit terbeliak..uish..!! bior betol mak..hahak.. kalo mak x bukak mulut mmg smpai ble2 aku x tau yang ayah penah menangis..ingtkan zara je yg menangis time nak msk asrama..heheheh

ayah da malu2..hehehe.. ayah ckp lg, " bkn time along nak masuk asrama je ayh ngs, time along lahir pon ayah nangis, zara rasa terharu sngt.ayah ckp time tu ayah happy sngt.tak terluah dgn perkataan akhirnya hanya mampu menangis..  time zara dapat keputusan cemerlang dalam upsr pon ayah menangis.zara ingt lg, mase ayah smpai je umah,zara tros lari nak bgtau ayh tentang keputusan upsr.lps zara ckp kat ayah zara dpt 5a, ayah tros buat sujud syukur kat dlm bilik, tergamam seketika.. (=

ayah ckp, disebabkan zara ni anak sulong, zara la jadi perintis kepada adik2.. ayah ckp zara la jd contoh untk adik2, haha.. tp adik2 zara lg berjaya, lagi pandai drpd zara,,jeles? x la.. buat pe nak jeles. zara happy diorng lg berjaya dr zara.sekurng-kurangnye diorng x alami kesusahan mcm zara time blaja..(: ayah ckp lg, time trima berita gembira tntng kejayaan zara dgn adik2 yg lain x sama.ayah ckp brite kejayaan zara merupakn brita yg pertama, so, excited die lain ckit. 

13 mei ni anak sulong encik toufik rosidi dan puan rosmah bakal memasuki alam yg baru.. bkn alam barzakh. jaoh skali alam berumah tangga..hahaha..tp alam mahasiswi. yeay, zara bakal bergelar Ir. suatu ari nty.. insyaAllah.. (: doakan zara ye... (= mak ckp nty da pegi kmkn, tak tau la ayah nak nangis lagi ke tak..hahah,, ayah cpt2 menafikan,, tp along tau ayah, ayah tetap rase risau nk lepaskn along pegi msk ke alam baru walaupon along da besar panjang kn? kn ?kn ? 

jangan risau la ayah,insaAllah, along tau nak jaga diri. ayah x mau nangis2 lg tau..hehe ;')
ayah dan mak doakan la along supaya kuat untuk menempoh cabaran supaya along berjaya dan boleh balas jasa mak n ayah yang selama ni da bersusah payah demi along n adik2.. (;
 
 
zara and my mom.. (:
ayah,, trima kasih utk semua..(=
adik2 sumber inspirasi.. ^^

No comments:

Post a Comment