SEMANIS SECAWAN KOPI YANG DICAMPUR 10 SUDU GULA :D

Saturday, 5 January 2013

lelaki suka warna apa ? apa rahsianya ?

salam syg :)

benda ni zara buat hanya untuk suka-suka.. jangan amik serius tau..! hahaha.. enjoy reading :)

HIJAU
warna ni adalah kombinasi kuning dan biru..ia dianggap warna alam..ia dikait dengan pertumbuhan dan pembiakan dan dianggap baik untuk mereka yang bekerja dengan benda-benda hidup dan yang menolong atau mengubati orang lain.warna ni jugak baik untuk berehat dan menenangkan fikiran..warna hijau dikaitkan dengan sifat cemburu..!

PUTIH
melambangkan kesucian dan kesegaran..ia simbol seorang yang ingin mulakan hidup baru..warna putih dikaitkan dengan sifat yang pembersih dan profesional :)

MERAH
melambangkan tenaga fizikal..dari segi kebaikannya dia melambangkan bahawa pemakainya dapat menyelesaikan kerja-kerjanya..aspek negatifnya,, ia melambangkan bahawa pemakainya seorang yang memaksa dan agresif.! merah juga dikaitkan dengan kemarahan..!

OREN
ia melambangkan kekuatan kerana ia menggabungkan tenaga fizikal warna merah dan daya mental warna kuning..warna ini melambangkan pencapaian dan pembelajaran..tetapi warna ni dianggap pelik oleh sesetengah orang.. 

KUNING
ia dikaitkan dengan sikap pengecut..! 0_o

UNGU
ia adalah warna peningkatan spiritual dan tanda paham apa yang tersembunyi..orang yang menyukai warna ni dikatakan mempunyai pengetahuan yang khas dalam bidang kerohanian..(:

HITAM
warna yang melambangkan kesedihan dan katakutan..ia juga melambangkan sifat yang boleh menyesuaikan diri..


No comments:

Post a Comment